Ingrediente
1 farfurie adinca de menta, 500-600 gr. zahar, alcool
Preparare
Se tine menta in alcool la soare timp de 3-4 saptamini. Se strecoara si se amesteca cu un sirop preparat din 500-600 gr. zahar si 2 pahare mari de apa. Se potriveste taria cu alcool dupa plac. Se pune in sticle, se infunda si se pastreaza in camara.
Durata
15 min
sâmbătă, 10 mai 2008
Liqueur De Cafea
Ingrediente
250 gr. cafea, 1 l alcool 90 grade, 600 gr. zahar, 3/4 l apa
Preparare
Se pune 250 gr. cafea de calitate buna, prajita si macinata, intr-o sticla cu alcool de 90 grade. Se lasa sa stea 15 zile. Dupa acest timp se adauga un sirop facut din zahar si 3/4 l apa. Se mai tine o saptamana si se filtreaza printr-o palnie in care s-a asezat un cornet de hartie de filtru.
Durata
15 min
250 gr. cafea, 1 l alcool 90 grade, 600 gr. zahar, 3/4 l apa
Preparare
Se pune 250 gr. cafea de calitate buna, prajita si macinata, intr-o sticla cu alcool de 90 grade. Se lasa sa stea 15 zile. Dupa acest timp se adauga un sirop facut din zahar si 3/4 l apa. Se mai tine o saptamana si se filtreaza printr-o palnie in care s-a asezat un cornet de hartie de filtru.
Durata
15 min
Cafea Tonic
Ingrediente
6 cesti cafea tare, 6 linguri smintina, 6 linguri coniac, 12 lingurite zahar, 6 cuburi gheata
Preparare
Se prepara o cafea tare, bine indulcita. Se amesteca cu smintina, se bate bine, apoi se adauga coniacul si se lasa sa se raceasca. Se pune lichidul in termos, adaugindu-se cuburile de gheata.
Durata
20 min
6 cesti cafea tare, 6 linguri smintina, 6 linguri coniac, 12 lingurite zahar, 6 cuburi gheata
Preparare
Se prepara o cafea tare, bine indulcita. Se amesteca cu smintina, se bate bine, apoi se adauga coniacul si se lasa sa se raceasca. Se pune lichidul in termos, adaugindu-se cuburile de gheata.
Durata
20 min
Cafea aurie
Ingrediente:
- cafea fierbinte - 10 ml triplu sec - 10 ml amaretto - 10 ml whisky crema - 10 ml lichior de alune - scortisoara - ciocolata - frisca
Dificultate: redusa
Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele cu exeptia cafelei si scortisoarei intr-un pahar de whisky.Se pune cafeaua si scortisoara si se amesteca.Se orneaza cu fulgi de ciocolata si frisca.
- cafea fierbinte - 10 ml triplu sec - 10 ml amaretto - 10 ml whisky crema - 10 ml lichior de alune - scortisoara - ciocolata - frisca
Dificultate: redusa
Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele cu exeptia cafelei si scortisoarei intr-un pahar de whisky.Se pune cafeaua si scortisoara si se amesteca.Se orneaza cu fulgi de ciocolata si frisca.
Punch indian
Ingrediente:
- 4 oua - 1/2 ceasca esenta tare de ceai - 4 linguri rom - 1/4 l frisca indulcita - 125 g zahar - 2-3 foi gelatina
Dificultate: redusa
Mod de preparare:
Din galbenusuri, zahar si frisca se face o crema care se fierbe pe aburi, apoi se da deoparte si se amesteca cu romul, esenta de ceai, gelatina dizolvata si albusurile spuma.Se pune in pahare si se garniseste cu frisca apoi, se da la rece.
Mod de servire: Se serveste cu biscuiti.
- 4 oua - 1/2 ceasca esenta tare de ceai - 4 linguri rom - 1/4 l frisca indulcita - 125 g zahar - 2-3 foi gelatina
Dificultate: redusa
Mod de preparare:
Din galbenusuri, zahar si frisca se face o crema care se fierbe pe aburi, apoi se da deoparte si se amesteca cu romul, esenta de ceai, gelatina dizolvata si albusurile spuma.Se pune in pahare si se garniseste cu frisca apoi, se da la rece.
Mod de servire: Se serveste cu biscuiti.
Cafe glace
Ingrediente:
- 1,5 l cafea filtru racita - zahar si frisca dupa gust
Dificultate: redusa
Mod de preparare:
Se toarna 450 ml cafea in tavite de cuburi de gheata si se congeleaza.Se indulceste restul de cafea cu zahar dupa gust.Se acopera si se lasa sa se raceasca in frigider.Se scot cuburile din tavite si se pun intr-o cana impreuna cu cafeau racita.
Mod de servire: Se serveste in pahare, cu frisca deasupra.
- 1,5 l cafea filtru racita - zahar si frisca dupa gust
Dificultate: redusa
Mod de preparare:
Se toarna 450 ml cafea in tavite de cuburi de gheata si se congeleaza.Se indulceste restul de cafea cu zahar dupa gust.Se acopera si se lasa sa se raceasca in frigider.Se scot cuburile din tavite si se pun intr-o cana impreuna cu cafeau racita.
Mod de servire: Se serveste in pahare, cu frisca deasupra.
De ce devin dependenti oamenii de cafea si tigara.

O posibila explicatie ar fi ca cele doua produse cresc rezistenta la durere.Cafeaua se combina bine cu tigara, desi, in cantitati mari, ambele sunt nocive pentru sanatate.
Impreuna cresc rezistenta organismului la durere, aspect demonstrat de cercetatorii romani de la Institutul de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti , impreuna cu o echipa de cercetatori de la Institutul de Neurostiinta din Copenhaga (Danemarca).
Asa s-ar putea explica si dependenta puternica pe care cele doua produse o creeaza oamenilor, precum si rezistenta la stres pe care o confera, pe moment, organismului.
Probe de foc: aerul conditionat si apa rece
Cercetatorii au demonstrat pe un grup de tineri consumatori, dependenti moderat de nicotina si cafeina, ca pragul de rezistenta la durere se dubleaza, atat in cazul barbatilor, cat si in cel al femeilor, atunci cand cafeaua se combina cu tigara.
Subiectii, studenti sanatosi, cu varste intre 19 si 23 de ani, au fost pusi sa stea intr-o camera cu aer conditionat, la 21 de grade C, timp de 15 minute, astfel incat sa se obtina o temperatura standard a pielii.
De asemenea, fiecare participant a fost rugat sa introduca mana "nondominanta" (mana stanga sau mana dreapta) in apa rece, la o temperatura de 3 grade C. Dupa un minut mana a fost scoasa si uscata cu un prosop. Potrivit cercetatorilor, acestia consumau, in mod obisnuit, 100-250 de miligrame de cafea.
Fiecare participant a fost supus la patru investigatii diferite. Intai li s-a cerut sa se abtina de la fumat si sa nu bea nimic altceva decat apa in dimineata de dinaintea investigatiilor (ca sa nu fie tentati sa fumeze, participantilor li s-a spus ca li se vor cere mostre de saliva pentru verificare), apoi li s-a facut primul test, care presupunea rezistenta la temperaturi scazute.
Fumatul a fost permis 15 minute
Urmatorul test a fost facut dupa ce participantilor li s-a permis sa fumeze, sa bea cafea sau sa le combine. Fumatul a fost permis 15 minute, iar consumul de cafea s-a facut cu 45 de minute inainte de test. Consumul de cafea a sporit efectul analgezic al fumatului, au constatat cercetatorii.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
